Exista o concepție comună greșită că ploșnițele de pat sunt atrase de casele murdare și neîngrijite. În realitate, acești dăunători pot fi întâlniți atât în locuri curate, cât și în locuri murdare. În loc să se târască singure, de cele mai multe ori ploșnițele de pat făcând “autostopul” ajung în genți, îmbrăcăminte și bagaje dintr-o locație în alta.

imagine-plosnita

Ploșnițele de pat călătoresc atât pe distanțe scurte, cât și pe distanțe lungi pentru a trăi lângă singura lor sursă de hrană, sângele. Din neatenție acestea pot intra în casa dumneavoastră, indiferent de cât de curată și de bine întreținută este aceasta. Ele fac acest lucru în două moduri:

  1. Dispersare pasivă – Aceasta este atunci când ploșnițele de pat sunt transportate pe distanțe lungi de la o locație infestată (cum ar fi o casă, hotel, școală sau magazin) într-o locație nouă după ce s-au urcat pe îmbrăcăminte, genți, mobilier și alte articole.
  1. Dispersare activă – Aceasta apare adesea între apartamentele învecinate. Ploșnițele de pat pot pătrunde în spațiul dvs. de la o unitate adiacentă infestată prin prize, orificii de ventilație și goluri din perete.

De ce sunt atrase ploșnițele de pat?

Ploșnițele de pat au evoluat în a folosi diverse repere vizuale, olfactive și termice pentru a le ajuta să-și găsească următoarea masă cu sânge. Își mușcă strategic ținta noaptea, când oamenii sunt cei mai inactivi. Ploșnițele de pat sunt active între orele 12:00 AM și 5:00 AM, chiar atunci când suntem în mijlocul unui somn profund.

Iată de ce sunt atrase ploșnițele de pat să te muște noaptea:

  • Dioxid de carbon – Producem mai mult dioxid de carbon în timp ce dormim. Ploșnițele de pat urmează gradul de concentrație de dioxid de carbon din aer pentru a le conduce la noi.
  • Căldura – Ploșnițele de pat folosesc structurile senzoriale de pe antene pentru a detecta căldura corpului.
  • Mirosul corporal – Ploșnițele de pat sunt, de asemenea, atrase de diferitele molecule de miros produse de corpul nostru. Mirosul corporal este și motivul pentru care ploșnițele de pat au șanse de două ori mai mari de a fi atrase de rufele murdare decât de rufele curățate.

Ploșnițele de pat preferă anumite tipuri de sânge?

Dacă te trezești acoperit de mușcături de ploșnițe, în timp ce membrii familiei sau colegii de cameră sunt bine, s-ar putea să se datoreze faptului că ploșnițele preferă gustul sângelui tău.

Ploșnițele de pat preferă grupele de sânge cu care sunt obișnuite. De exemplu, dacă o ploșniță a crescut bând sânge A-, ea poate dezvolta o ușoară preferință față de sângele A-.

Acestea fiind spuse, o ploșniță se va hrăni cu plăcere cu orice grupă de sânge la care are acces, chiar dacă grupa de sânge preferată nu este disponibilă.

Interesant este că cercetările sugerează că ploșnițelor de pat nu le place sângele care a fost contaminat cu alcool. Băutorii mari ar putea fi mai puțin probabil să aibă o grămadă de mușcături.

Aveți nevoie de ajutor în combaterea ploșnițelor de pat?

Dacă vă confruntați cu ploșnițele de pat, DR CLEAN este aici pentru a vă ajuta.

Putem asigura 5 tipuri de tratamente împotriva ploșnițelor de pat:

  1. Tratament exclusiv chimic
  2. Tratament combinat (chimic + tratament protecție BIO 3 luni)
  3. Tratament BIO 100% non-toxic (termic local + bio – pesticide)
  4. Tratament termic general pentru întreaga locație
  5. Tratament protecție BIO 3 luni

Doar tratamentele complexe – chimic, termic, bio, cu substanțe și echipamente adecvate vă pot ajuta să vă redobândiți liniștea!

Apelați DOAR la profesioniștii care vă tratează responsabil problema.